Equine Medical Taping 21-22 september en 20 oktober 2018

apr 21, 2018 door Joke Schotel

 

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De elastische kinesiotape heeft als doel het lichaam zodanig te mobiliseren zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Kinesiotape heeft invloed op 5 belangrijke fysiologische systemen van het lichaam:
- huid;
- fascie;
- spieren;
- gewrichten;
- lymfe systeem.

Door middel van het aanpassen van de richting en rek op de tape, kunnen deze systemen worden beïnvloed en wordentoegepast bij problemen aan het spierstelsel, banden en pezen, bij houdingscorrectie, pijndemping of problemen aan het lymfestelsel.

De kleurrijke tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid waarbij de kleuren zijn ontstaan uit de principes van de kleurentherapie. Dikte en elasticiteit van de tape zijn bij alle kleuren gelijk.

NIEUWSGIERIG geworden wat EQUINE MEDICAL TAPING kan toevoegen aan jouw behandelingen?

Meld je dan aan voor de 3-daagse cursus Equine Medical Taping op 21, 22 september en 20 oktober 2018.

De cursus is toegankelijk voor gediplomeerde sportmasseurs met een gedegen kennis van de anatomie en dienen een correcte en volledige bewegingsanalyse bij het paard te kunnen afnemen.

De docenten voor deze cursus zijn:

DRS JANTINE BUSSCHER
(paardendierenarts)
en
MARGRIET KOOPMAN
(humaan- en dierenfysiotherapeut, veterinair chiropractor).

Indeling cursus:

Dag 1 21 september 2018
Op deze dag worden de principes en beginselen van Medical Taping uitgelegd. Om zelf het effect van kinesiotape te voelen en te ervaren, gaan de cursisten met en bij elkaar oefenen met tapen.

Dag 2 22 september 2018
Op deze dag wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van tapen bij paarden. Tijdens de praktijk worden de paarden volgens het bekende protocol beoordeeld en gepalpeerd waarna de paarden getaped worden en het effect ervan beoordeeld. Na deze dag kunnen de deelnemers ter voorbereiding op dag 3, in de praktijk aan de slag met het tapen bij paarden.

Dag 3 20 oktober 2018
Na een maand van oefenen en ervaringen opdoen starten we deze dag met het uitwisselen van ervaringen en vragen die zijn ontstaan tijdens het tapen in de praktijk. Deelnemers kunnen zelf een casus presenteren door middel van “voor en na” filmpjes. De casus wordt dan klassikaal besproken en er kunnen naar aanleiding daarvan vragen gesteld worden.
Verder staat deze dag in het teken van het verfijnen van de tapingtechnieken en zullen aanvullende technieken worden toegevoegd die uitgebreid geoefend kunnen worden.

De investering voor deze cursus bedraagt € 550 incl. btw. Dat is inclusief cursusmap, oefenmateriaal een uitgebreide lunch, koffie, thee en frisdrank gedurende de dag en niet te vergeten de tussendoortjes.

Inschrijven via: http://debascule.net/

Het team van De Bascule kijkt er weer naar uit jullie te mogen ontvangen bij deze bijzondere cursus.

Extra informatie docenten:
Jantine Busscher is paardendierenarts. Sinds 2014 heeft zij haar eigen praktijk waarbij zij voornamelijk paarden chiropractisch behandelt en orthopedische echo’s maakt. In 2014 heeft zij de titel “Vet Rehab Taping Practioner” bij Tierklinik Lüsche behaald.

Margriet Koopman is humaan- en dierenfysiotherapeut en veterinair chiropractor. Daarnaast is Margriet Orun-instructeur dressuur niveau 4. In 2011 is Margriet haar praktijk voor dierfysiotherapie gestart en sinds 2016 behandelt zij fulltime gezelschapsdieren en paarden. Margriet heeft meerdere tapingcursussen gevolgd voor mensen, paarden en gezelschapsdieren en past taping veelvuldig toe bij ruiters, paarden en honden.