Let op ! Nieuwe datum :13 okteober 2018 : Puur Dressuur o.l.v. Maarten van Stek

apr 23, 2018 door Joke Schotel

 

Het Bruist bij De Bascule! Op 13 oktober 2018 organiseren wij weer een clinic Puur Dressuur!

Van iedereen valt iets te leren! Luister en kijk, wees een spons.

Het zijn de woorden van MAARTEN VAN STEK

Kom luisteren en ervaren naar Maarten’s manier van complexen zaken uitleggen waardoor het ineens “niet-complex” wordt!

Maarten heeft zelf ook in zijn loopbaan van veel verschillende mensen kunnen leren. Dat heeft hem gebracht waar hij nu is. Een trainer tot op Grand Prix-niveau met een stal vol jonge paarden die hij traint voor derden.

Als kind heeft hij bij een ongeluk zijn linker arm verloren. Door paard te rijden heeft hij voorkomen dat zijn lichaam eenzijdig zou ontwikkelen. Met paardrijden leerde Maarten op een natuurlijke wijze zijn balans te hervinden. Mede hierdoor heeft Maarten een eigen stijl in zijn manier van coachen ontwikkeld, die niet gebaseerd is op fysieke kracht van de ruiter maar op het vermogen van het paard te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd.

Hoewel Deurne hem in eerste instantie vanwege zijn handicap niet toe liet voor de opleiding tot (manege)instructeur heeft hij zich als 17-jarige door zijn honger naar kennis via het behalen van het diploma Paardenverzorging, en diploma Paardensport, waar hij een 10 haalde voor bandageren!, op pure wilskracht en uithoudingsvermogen het toch voor elkaar gekregen om bij Deurne toegelaten te worden en heeft in die periode zware en uitdagende stages moeten lopen. Daarna heeft Maarten de opleiding Orun allround niveau 4 afgerond en heeft daar kunnen leren van Johan Hamminga, Wim Bonhof en Lammert Haanstra. In Warendorf (Duitsland) heeft hij zich de fijne kneepjes van het vak eigen gemaakt.

In zijn loopbaan als instructeur en trainer heeft hij eventers getraind, jonge paarden opgeleid, veel paarden naar het ZZ-licht gereden en gesprongen tot en met klasse Z. Landelijke bekendheid kreeg hij als coach bij de Mac Rider Cup. Zelf heeft hij onder andere getraind met Joyce Heuitink, Nicole Werner en Alex van Silfhout. Maarten rijdt met zijn eigen paard William op Grand Prix niveau.

Maarten maakt zich zorgen dat het authentieke vakmanschap aan het verdwijnen is. Hij is bang dat de kennis van zijn mede vakidioten verloren gaat. Daarom moedigt hij ook iedere ruiter aan om veel te kijken en luisteren en vragen te stellen bij andere ruiters en trainers.

De Bascule maakt het nu mogelijk om van vakidioot Maarten van Stek te leren en vragen te stellen zowel als ruiter of als toeschouwer.

Luiter en kijk, wees een spons!

We starten de dag met een theoriegedeelte waarna 8 combinaties een privé training van 3 kwartier krijgen die de toeschouwers vanaf het bordes kunnen volgen. Daarnaast is er volop gelegenheid tot vragen stellen.

De dag wordt in lessen van 2 blokken verdeeld met een kleine pauze tussen de blokken.

De inwendige mens wordt natuurlijk weer goed verzorgd. Eigen brood meenemen is niet nodig, want deelname betekent dat voor iedereen koffie, thee, fris, volop lekkernijen en een heerlijke lunch inclusief is.

En voor de hoofdrolspelers van deze dag is er een fijne stal beschikbaar.

De kosten van deze dag bedragen voor deelname als combinatie € 140
En als toeschouwer € 60

Deelname is mogelijk vanaf elk niveau, echter is een bepaald basisniveau en kennis van de basisbegrippen wel wenselijk.

Grooms, instructeurs, begeleiders dienen zich ook als toeschouwer in te schrijven in verband met het beperkt aantal plaatsen.

inschrijven; klik hier

Het team van De Bascule kijkt weer uit naar jullie komst!