12 mei 2018: De Bascule voor en door masseursdag !

apr 23, 2018 door Joke Schotel

 

NIEUW! DE-BASCULE-VOOR-EN-DOOR-MASSEURS-DAG!
WANNEER? 12 mei 2018.

Thema lezing van deze dag:
CBD OLIE en de toepassing bij paarden!

Tijdens de themadagen horen wij steeds vaker dat masseurs graag weer even terug terugkomen naar De Bascule. Natuurlijk voor die razend interessante themadag en de beroemde lunch maar zeker ook om collega masseurs weer even te zien en bij te praten. Tijdens de laatste themadag kwam ook naar voren dat de masseurs het fijn vinden om samen weer rondom een paard te staan, te overleggen, de anatomie te herhalen, samen de bewegingsanalyse weer eens helemaal door te nemen en kennis te delen.

Hierdoor kwamen wij op het idee om op 12 mei 2018 een Voor-en-Door-Masseurs-Dag te organiseren.

Een informele bijeenkomst met een dagindeling gebaseerd op jullie wensen met mogelijkheid tot netwerken. Als masseur sta je er vaak alleen voor. Door van elkaar te leren en van gedachten te wisselen, ontstaan vaak nieuwe vriendschappen die wellicht leiden tot intensieve samenwerking tussen collega’s onderling.

Wij dachten er aan om de dag beginnen met een koffierondje waar ervaringen gedeeld kunnen worden, vragen gesteld, de do’s and don’ts van het paardenmassagevak, of misschien heb je wel een bijzondere en interessante casus waar je iets over wil vertellen.
We kunnen de gehele bewegingsanalyse samen weer eens doornemen, palpatie en massagetechnieken oefenen, nieuwe technieken doornemen.

Masseurs die aanvullende opleidingen hebben gevolgd nodig ik graag uit om daar hun ervaringen over te vertellen en eventueel een demonstratie te geven. Ik denk hierbij aan cranio-sacraal therapie, medical taping, dry needling, lymfe drainage, bowentherapie, Jim Masterson enz enz. Zo kunnen andere masseurs kennismaken met aanvullende vaardigheden en bepalen of dat eventueel ook voor hen aantrekkelijk is of als doorverwijs mogelijkheid.

Hiervoor hebben we natuurlijk ook paarden nodig. De paarden van De Bascule zijn bij iedereen wel bekend, ik denk dan ook dat het interessant is om “onbekende” paarden te kunnen presenteren. Vind je het leuk om je paard mee te nemen, of is er iemand binnen jouw bestand die het leuk vindt om als casus te dienen en gezellig mee te komen, laat dat weten. Het zou fijn zijn om over 3 á 4 paarden te beschikken.

Wij willen er graag een leerzame en praktische dag van maken en daarvoor hebben wij Monique Bleijenbergh uitgenodigd, oud cursist, ervaren masseur en instructeur en was en is nog steeds praktijktrainer bij de massageopleiding. Zij zal ons assisteren om de dag in goede banen te leiden en heeft de structuur van bijvoorbeeld de bewegingsanalyse nog scherp in het geheugen.

De kosten voor deze dag bedragen € 50 incl. btw, dat is natuurlijk inclusief lunch, koffie, thee, frisdrank en de etagères zijn weer rijkelijk gevuld en na afloop staat er voor iedereen een goodiebag klaar.

Om er een interessante dag van te maken hebben we toch wel minimaal 15 deelnemers nodig om de dag door te laten gaan. Heb je interesse, ideeën of tips of wil je een demo geven? stuur dan even een mail naar info@debascule.net

Tevens zal er die dag een lezing worden gegeven met een wel zeer interessant onderwerp 🤗!
Nieuwsgierig ??? Schrijf je dan snel in voor deze MEGA gezellige en leerzame dag!

Inschrijven; klik hier