De Bascule organiseert op 3 september 2021 onder leiding van JOLANDA MARIET de 3- daagse cursus: EQUINE TOUCH INTERMEDIAR NIVO

 

Equine Touch: Intermediair nivo.
Na een herhaling van het in de basis cursus geleerde, leren we in deze Intermediair cursus meer van deze speciale techniek. Naast de Advanced Body Balance – een variant op de Basic Body Balance voor speciale situaties- leer je 15 nieuwe aandachtsgebieden voor het paard tesamen met nog 3 nieuwe voor de mens.
Alles wat je tijdens deze 3 dagen leert, bouwt verder op hetgeen we geleerd hebben in de basiscursus en we leren dan ook hoe we deze nieuwe aandachtsgebieden harmonisch samen daarmee kunnen gebruiken.


E.T. staat dus voor Equine Touch.
E.T. zijn myofasciale release technieken op bepaalde punten van het lichaam. Doormiddel van verschillende bewegingen ook wel “Move’s” genoemd, ontstaat een vibratie die op de fascie in werkt.

Wat is het effect Equine Touch?

- verbetert de bewegingsvrijheid en het atletisch vermogen;
- brengt het bewegingsapparaat in balans;
- vermindert spierspanning en gewrichtspijn;
- brengt het paard emotioneel in balans;
- herstelt normale gewrichts- spier- en zenuwfuncties;
- helpt bij herstel en voorkomt compensaties;
- activeert circulatiesystemen;
- leidt tot verregaande ontspanning.De investering voor deze mooie cursus bedraagt € 540
Het team van De Bascule doet er weer alles aan dat iedere deelnemer deze 3 dagen goed vol kan houden door er voor te zorgen dat er voldoende koffie, thee, frisdrank en lekkernijen klaarstaat en natuurlijk de gevarieerde uitgebreide lunch met verse huisgemaakte soep.
Tevens ontvangt iedere cursist een handout + schrijfblok + pen en het erkende deelnemingscertificaat.