De Bascule organiseert op 14 mei 2021 onder leiding van JOLANDA MARIET de 3- daagse cursus: EQUINE TOUCH LEVEL 1

 

Heb je geen idee wat E.T. is of wat het inhoudt?
Een korte uitleg:

E.T. staat dus voor Equine Touch.
E.T. zijn myofasciale release technieken op bepaalde punten van het lichaam. Doormiddel van verschillende bewegingen ook wel “Move’s” genoemd, ontstaat een vibratie die op de fascie in werkt.

Wat is het effect Equine Touch?

- verbetert de bewegingsvrijheid en het atletisch vermogen;
- brengt het bewegingsapparaat in balans;
- vermindert spierspanning en gewrichtspijn;
- brengt het paard emotioneel in balans;
- herstelt normale gewrichts- spier- en zenuwfuncties;
- helpt bij herstel en voorkomt compensaties;
- activeert circulatiesystemen;
- leidt tot verregaande ontspanning.

Nu is het dus mogelijk om bij De Bascule de 3-daagse level 1 basiscursus te volgen.
Hoewel deze praktijkgerichte cursus oorspronkelijk in heel Europa uitsluitend voor dierenartsen werd gegeven, is de cursus inhoudelijk onveranderd gebleven maar zodanig verder ontwikkeld om ook starters en paardeneigenaren de basis en de essentie van Equine Touch te leren, deze techniek zuiver toe te kunnen passen en zo in staat te stellen positieve veranderingen bij het paard te kunnen bewerkstelligen.

Wat houdt de cursus in?

In theorie en praktijk leer je de speciale myo-fasciale release techniek en de sensibele omgang met het paard. Voordat we het geleerde bij het paard toepassen, oefenen we eerst op elkaar. Hiermee is het mogelijk feedback te krijgen en te geven, en zelf te ervaren wat de techniek doet. Uiteindelijk ben je in staat om deze effectieve vorm van lichaamswerk bij familie en vrienden toe te passen.
Aan het einde van de 3 dagen is iedereen in staat een “Basic Body Balance” alsmede ook enkele zogenaamde “Aandachtsgebieden” toe te passen.
Belangrijk is dat je het paard leert lezen, en in harmonie met het paard kunt samenwerken.
Na afloop ontvang je niet alleen een uitgebreid handboek, maar ook een officieel certificaat, dat wereldwijd wordt erkend, en dat vereist is om aan de volgende Equine Touch-cursus deel te nemen.

Enthousiast geworden?

De investering voor deze mooie cursus bedraagt € 525
Het team van De Bascule doet er weer alles aan dat iedere deelnemer deze 3 dagen goed vol kan houden door er voor te zorgen dat er voldoende koffie, thee, frisdrank en lekkernijen klaarstaat en natuurlijk de gevarieerde uitgebreide lunch met verse huisgemaakte soep.
Tevens ontvangt iedere cursist een handout + schrijfblok + pen en het erkende deelnemingscertificaat.