Anatomy in Layers by MVDr. IVANA RUDDOCK-LANGE 29 – 30 nov en 1 dec 2019

 

Met heel veel trots kan ik jullie vertellen dat De Bascule erin geslaagd is de auteur van het fantastische boek, Atlas of the Equine Musculoskeletal System + 2nd edition MVDr. IVANA RUDDOCK-LANGE uit te nodigen voor een extra 3-daagse WHOLE HORSE DISSECTION!

Voor deze dissectie reizen we af naar PAARDENKLINIEK HOFMA & VAN GELDER te Nijkerk. Deze kliniek beschikt over een professionele ruimte waar de dissectie plaatsvindt.

Ivana is naast dierenarts en anatomist ook een gerenommeerd bodyworker en heeft daardoor een speciale kijk en een degelijke kennis van alle structuren van het paard en hoe die structuren functioneren of juist niet functioneren op de manier zoals wij dat van het paard verlangen.

Ivana houdt ervan om haar kennis te delen en vooral ook uit te dragen zodat er ten aanzien van het paard weloverwogen keuzes worden gemaakt op basis van kennis en niet “omdat men het altijd zo gedaan heeft”. Niet voor niets staat op haar boek "Knowledge is Power!"

Tijdens deze 3-daagse dissectie van een compleet paard wordt laagje voor laagje de afzonderlijke structuren bekeken, gepalpeerd en bestudeerd. Origo, insertie en functie van de spieren komen uitgebreid aan bod en nog heel veel meer!

Tevens zorgen wij ervoor dat er tijdens deze 3 dagen een echte Bascule-lunch klaar staat en je het verder aan niets ontbreekt.