Een interessante "Puur dressuurdag" o.l.v.Marlon van Wissen, amazone, trainer/coach & jurylid t/m GrandPrix.

Ben je ambitieus en wil jij alles uit jezelf én uit je paard halen? Goede begeleiding is nodig om het allerbeste uit een combinatie te halen. Dit vraagt om een betrokken trainer die weet hoe je een paard het beste kunt trainen en hoe je de ruiter aan kunt zetten om het beste uit zichzelf en uit het paard te halen.

Elk paard heeft een andere aanpak nodig. Elk paard moet in een houding getraind worden die past bij zijn kwaliteiten, karakter en exterieur. Dit is voor ieder paard dus anders. Dit geldt ook voor de ruiter. Ieder persoon is anders en heeft zijn eigen kwaliteiten, ambities, talenten en karakter. Om het beste uit een ruiter te halen moet een trainer zich verdiepen in de verschillende karakters en talenten.

Wat gaan we doen tijdens deze dag ?

Eerst maakt Marlon een analyse van jouw paard. Samen met jou bespreekt ze de aandachtspunten van jouw paard. Daarna legt ze jou in de les uit hoe jouw paard het beste getraind kan worden naar aanleiding van zijn aandachtspunten.

Marlon geeft veel uitleg over de lichaamshouding en de spieren van het paard en natuurlijk hoe jij als ruiter dit kunt trainen.

Tijdens de lessen geeft ze je tools en oefeningen mee hoe jij thuis je paard kunt trainen om zijn lichaam beter te gymnastiseren.

Naast de aandacht voor het lichaam van het paard besteedt zij ook veel aandacht aan de houding en zit van de ruiter. Ze vertelt jou wat jouw aandachtspunten als ruiter zijn,
zodat jij optimaal kunt trainen met je paard!


NOTE:
Tevens zal deelname aan deze dag voorrang geven aan deelname voor het wedstrijdbegeleidingstraject die start op 2 maart 2019 , de kosten van deze dag zullen verrekend worden met het totaal bedrag van het traject!