Het team van de Bascule

Een bascule is een weegschaal met een contragewicht, een contragewicht is een gewicht dat het systeem in balans houdt.

En dat is precies hoe het team van De Bascule in elkaar zit. 

Joke Schotel en Perry van Lonkhuizen hebben eigenhandig een multifunctioneel centrum neergezet dat naast het organiseren van cursussen en opleidingen op het gebied van paardensport en welzijn, ook uitermate geschikt is voor vergaderen, trainingen en workshops.

Niet alleen het centrum is multifunctioneel, maar Joke en Perry zijn dat ook!

Afbeelding

Joke Schotel

Joke is de organisatorische en realiserende kracht van De Bascule. Zij is altijd bezig om interessante themadagen, opleidingen en cursussen te ontwikkelen. Daardoor heeft zij bijvoorbeeld klinkende namen zoals Rien van der Schaft en Johan Hamminga en zelfs uit het buitenland, Gillian Higgins en prof Hilary Clayton naar De Bascule weten te halen. Neem eens een kijkje in ons cursus aanbod om te zien welke interessante docenten nog meer komen.

Voor Joke is het belangrijk dat niet alleen de inhoud van de cursussen van hoge kwaliteit is, maar ook de sfeer moet in orde zijn. Een fijne leeromgeving creëren vindt Joke minstens zo belangrijk.

Wie voor het eerst "De Bascule bezoekt", zal dat direct ervaren. Joke verstaat het vak van gastvrouw tot in de puntjes. Een hartelijke ontvangst, aandacht voor de klant, een goed verzorgde lunch in een gezellige sfeer. Bij Joke zal het je aan niets ontbreken en je zult je direct thuis voelen. 

Al op jonge leeftijd is haar liefde voor paarden en paardensport ontstaan en Joke heeft inmiddels een indrukwekkende CV opgebouwd. "De Bascule" is 8 jaar lang het centrum geweest van de opleiding tot Sportmasseur voor paarden. Tijdens deze jaren heeft zij veel kennis en vaardigheden opgebouwd om ook op gebied van sportmassage en instructie, balans in paard en ruiter te brengen.

Afbeelding

Perry van Lonkhuizen

Het contragewicht van De Bascule is Perry van Lonkhuizen. Waar Joke bedenkt, voert Perry uit en houdt de balans in de gaten.

In 2009 heeft Perry letterlijk met eigen handen deze unieke accommodatie gebouwd. Perry is innovatief en daardoor voldoet "De Bascule" aan alle eisen van de moderne tijd, op het gebied van comfort maar ook veiligheid, voor zowel mens én paard.

Eén van die vernieuwende aspecten is de bouw van “Ziel en Zaligheid”. 2 luxueuze vakantie appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Het is nu dus ook mogelijk om te overnachten na een inspirerende cursus om nog even na te genieten van het mooie Brabantse landschap. Ook dit project werd door Perry helemaal zelf gebouwd.

Passie

Samen delen Joke en Perry de passie voor paarden en beoefenen verschillende disciplines.

Joke heeft zich gericht op de dressuur en springen, en Perry is een groot liefhebber van de mensport, zowel enkel- als dubbelspan.

Ook hier vinden Joke en Perry het belangrijk dat zowel management en training voor het paard optimaal is. Veel tijd wordt er gestoken in het onderzoeken van onder andere welzijn, voerbeleid en trainingsmethodes om ook hier een mooie balans te vinden.

Kortom, door het Team van de Bascule wordt zowel mens als dier met open armen ontvangen!

Naar boven